Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proxima 5.0
20-12-2015, 17: 15
Post: #11
RE: Proxima 5.0
tak nad morzem
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
20-12-2015, 17: 37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2015 19: 26 przez Regis.)
Post: #12
RE: Proxima 5.0
No to wygląda na to ,że detektor pracuje prawidłowo.Nad morzem to normalne.Słona woda i słony mokry piach jak i występująca miejscowo ruda żelaza robią swoje.Plaża jest trudnym miejscem do pracy dla detektorów.U mnie jest (od Gąsek po Łazy) mnóstwo kamieni mag.,ale one biją bardzo wysoko..KK na -2 wystarcza ,aby je wyeliminować.Na rudę żelaza nie ma lekarstwa.Najgorzej szuka się jak piasek jest mocno wilgotny co w połączeniu z rudą żelaza potrafi zniechęcać do poszukiwań.Już sam mokry piasek często daje dodatnie wskazania. Jeśli wskazania skaczą po całej skali to dla pewności najlepiej wykopać kilka takich sygnałów.
Jak chodziłem na proxie nad morzem w mokrym piasku przy samej fali musiałem schodzić z czułością do około 22 a i tak nie było komfortu pracy.
Z Argo na suchym i lekko wilgotnym piasku chodzę na f.standard a w mokrym i przy wodzie na poczwórnym.

Człowiek jest tyle wart co pomoże drugiemu
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
20-12-2015, 19: 20
Post: #13
RE: Proxima 5.0
dziękuje za pomoc
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
22-12-2015, 14: 15
Post: #14
RE: Proxima 5.0
Koledzy chyba jestem zmuszony ponowić temat wykrywka w ogrodzie na dynamicznym nawet na max korekcji kamieni bije albo na -20/30 albo + 50/60/70 na zwyczajnych kamieniach do źródeł energii metalu i td jest parę m więc to nie to .
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
22-12-2015, 14: 49
Post: #15
RE: Proxima 5.0
Jak długo masz proxę i czy to jest Twój pierwszy wykrywacz ?

Człowiek jest tyle wart co pomoże drugiemu
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
22-12-2015, 14: 52
Post: #16
RE: Proxima 5.0
proxe mam z pół roku wcześniej bawiłem się z Garrett Ace 150 ale krótko
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
22-12-2015, 18: 17
Post: #17
RE: Proxima 5.0
Jam możesz to nagraj krótki film z zachowania się proxy i zapodaj linka.Tak najszybciej dojdziemy o co kaman.

Człowiek jest tyle wart co pomoże drugiemu
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
22-12-2015, 23: 21
Post: #18
RE: Proxima 5.0
(22-12-2015 14: 52)maly1997 napisał(a):  proxe mam z pół roku wcześniej bawiłem się z Garrett Ace 150 ale krótko

I co - wcześniej było normalnie czy od początku posiadania Proxy masz to "rozbieganie id"?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
23-12-2015, 10: 40
Post: #19
RE: Proxima 5.0
wcześniej nie hałasował mi na kamienie przynajmniej nie na wszystkie praktycznie .
Film na hostingu nie mogłem jakoś wstawić tutaj , Kk-10 http://www.megawrzuta.pl/download/60f771...a8dfa.html

Szuka RUTUS PROxima ver. 5.0 Szuka
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
23-12-2015, 10: 55
Post: #20
RE: Proxima 5.0
heh moim skromnym zdaniem wszystko jest ok. Patrzyłeś czy pod pierwszym kamieniem niczego metalowego nie ma? Ewidentnie coś kolorowego wskazuje jak machasz cewką bardziej na jego lewą stronę, a w drugim przypadku za silny sygnal dochodzi i następuje przesterowanie. Oddal cewkę od kamienia i sprawdź. Możliwe że te kamienie mają coś w sobie i dlatego tak się dzieje. Osobiście na kamieniach nie testował bym czy z wykrywką jest wszystko ok
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum użytkowników marki RUTUS i nie tylko ;) | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS