Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z kablem przy cewce
05-01-2016, 18: 02
Post: #1
Szok Problem z kablem przy cewce
Witam jestem posiadaczem Argo v3. z cewka 29dd. Mam delikatny problem moze ktos mial cos podobnego a moze jest to normalne w co szczerze watpie. Sprzet posiadam zaledwie 2tygodnie i jest to moj pierwszy wykrywacz ale po konsultacjach z bardziej doswiadczonymi kolegami stwierdzilem ze prawdopodobnie cos jest nie tak. Do sedna po dostrojeniu wykrywacza do gruntu kiedy poruszam kablem przy cewce bardzo sie wzbudza wskaznik lata po calej skali id. Dodam ze nie sa to jakies delikatne popiskiwania oraz ze dzieje sie tak przy trybie dynamicznym(innych nie sprawdzalem). Kabel jest owiniety dosc ciasno wokol sztycy a przy cewce zostawiony jest luz(Kabel przytwierdzony tasma izolacyjna) tak aby mozna byla nia swobodnie poruszac tak jak w instrukcji i zgodnie z zaleceniami z forum. Bardzo prosze o jakies porady czy darowac sobie wszystko i poprostu odeslac na gwarancje? Nie ma mnie teraz w domu gdyz pracuje w delegacji ewentualnie kiedy juz wroce podesle filmik zeby lepiej zobrazowac problem z gory dziekuje i pozdrawiam Kuba Uśmiech
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-01-2016, 20: 13
Post: #2
RE: Problem z kablem przy cewce
Jeśli ruszasz kablem koło sondy to detektor łapie ruch metalu,więc działa prawidłowo.Źle gdyby na to nie reagował Uśmiech

Człowiek jest tyle wart co pomoże drugiemu
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum użytkowników marki RUTUS i nie tylko ;) | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS