Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy to wina gruntu fabrycznego
07-08-2016, 16: 33
Post: #21
RE: Czy to wina gruntu fabrycznego
Chyba najprościej będzie jak zrobisz grunt fabryczny, to znaczy po wciśnięciu przycisku strojenia do góry i puszczasz przycisk nie przykładając do ziemi pojawi się napis grunt fabryczny, wtedy spust i gotowe.
Na pewno nie będzie podejrzenia że żle dostrojone, jeżeli nie będzie dobrze działał to znaczy że potrzebny serwis.
Ale przeczytanie tego co podałem w linku także Ci się przyda.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-08-2016, 17: 20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-08-2016 17: 46 przez Jaro66.)
Post: #22
RE: Czy to wina gruntu fabrycznego
tak zrobię , ale co z tym wykrywaniem monety dwuzłotowej bez wciśnięcia spustu po strojeniu ? Powinno tak być czy nie ? wcześniej pisaliście , że powinien być tylko sygnał wiodący i nic więcej , więc ....
... albo ja za tępy jestem na bieganie z Rutem ....

Argo V 3 ---> Minelab E-trac ....
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-08-2016, 18: 33
Post: #23
RE: Czy to wina gruntu fabrycznego
Musiał bym sprawdzić bo strzeże mówiąc nigdy nie próbowałem na tym etapie sprawdzić zachowania wykrywacza, ale wydaje mi się oglądając ten filmik że wykrywacz zachowuje się tak jak by był w trybie statycznym , i nie mam pojęcia czy to jest prawidłowe, trudno na odległość właściwie określić dziwne zachowanie twojego wykrywacza, i jego przyczynę czy jest to złe ustawienie, czy wada, ale strojenie do fabrycznego wyeliminuje chociaż jeden z czynników , prawidłowe dostrojenie wykrywacza.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-08-2016, 19: 31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-08-2016 19: 36 przez Regis.)
Post: #24
RE: Czy to wina gruntu fabrycznego
(07-08-2016 17: 20)Jaro66 napisał(a):  tak zrobię , ale co z tym wykrywaniem monety dwuzłotowej bez wciśnięcia spustu po strojeniu ? Powinno tak być czy nie ?

To nie ma znaczenia bo proces strojenia do gruntu nie został zakonczony a strojenie nie zostało poprawnie przeprowadzone.Jak go dostroisz prawidłowo a U= będzie nadal bardzo wysokie będziemy myśleć dalej.

(07-08-2016 17: 20)Jaro66 napisał(a):  wcześniej pisaliście , że powinien być tylko sygnał wiodący i nic więcej , więc ....
Tak powinno być gdyby w miejscu strojenia do gruntu nie było metalu.
Przecież pisałem,żeby chociaż dostroić wykrywacz w powietrzu w powietrzu też naciskając spust który konczy strojenie.Argo nie będzie widział gruntu ,więc wejdzie w grunt fabryczny i będzie pracował prawidłowo i skutecznie.

Człowiek jest tyle wart co pomoże drugiemu
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-08-2016, 20: 28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-08-2016 20: 29 przez aleksandra.)
Post: #25
RE: Czy to wina gruntu fabrycznego
za tydzień przygarnę Jaro na godzinkę i mimo że sama nie jestem specjalistką i nie tak dawno prosiłam o pomoc, postaram się ogarnąć temat. Co dwie głowy to nie jedna. Język Ustawimy Rutka Jaro tak jak mam aktualnie mojego (a się chłopak pozbierał i na razie nie sprawia mi problemów) - przynajmniej pokażę jak dostroić do gruntu bo przyznam, że oglądając filmik też się pogubiłam co tam kolega kombinuje. Język
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-08-2016, 20: 37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-08-2016 21: 03 przez stan.)
Post: #26
RE: Czy to wina gruntu fabrycznego
@aleksandra: Widzisz że "nie taki diabeł straszny jak go malują" A już chciałaś zmieniać wykrywacz .... cierpliwość w każdej sytuacji i czasie się jednak opłaca. Wtedy każdy staje się ekspertem Good job Szczęśliwy
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-08-2016, 21: 08
Post: #27
RE: Czy to wina gruntu fabrycznego
Stan: mi do specjalistki daleka droga a Rutkowi do ideału podobnie i dalej mi chodzi po głowie pozbycie się go bo np dziś kolega 10 monet, ja 2. Tydzień temu koledzy po 3-5 sreberek ale nędznych ja za to 2 Poznańskie grosze, jak zaczęli zazdrościć to Rutka pogłaskałam Oczko Kolega Jaro ma do mnie jakieś 30km więc grzech by był nie postarać się pomóc.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-08-2016, 21: 27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-08-2016 21: 29 przez Regis.)
Post: #28
RE: Czy to wina gruntu fabrycznego
Tutaj jeszcze jeden temat o strojeniu do gruntu http://www.rutusowiec.com.pl/showthread....=strojenie Co prawda dotyczy Proximy ,ale różnicą tylko taka,że Argo ma jeszcze możliwość ręcznej korekty gruntu po której naciskamy spust.

Człowiek jest tyle wart co pomoże drugiemu
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-08-2016, 10: 43
Post: #29
RE: Czy to wina gruntu fabrycznego
Zrób strojenie w powietrzu to złapie fabryczny.
Następnie znajdź kawałek czystej ziemi
Wykonaj strojenie tzn
Nacisnąć guzik i trzymać na wysokości bioder do chwili pojawienia się komunikatu cewka do ziemi i puść przycisk
! Nie ruszając cewką!!! Dokonać ewentualnych poprawek i pociągnąć spust
Teraz musi być dobrze. Nie widać tam wad sprzętu tylko źle wykonywane strojenie . Cewka bierze monetę jak stan normalny ziemi i dlatego jej nie widzi po strojeniu. Tego nie da się jaśniej napisać
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
19-03-2017, 19: 40
Post: #30
RE: Czy to wina gruntu fabrycznego
(06-08-2016 14: 12)Jaro66 napisał(a):  no więc tak - byłem dzisiaj na polu - ustawienia takie jak napisałem na początku- po strojeniu i nie wciśnięciu spustu jest ładny sygnał wiodący , Rutek ładnie łapie gwoździa położonego na glebie == po wciśnięciu spustu początek kakofonii ! .... Po zbliżeniu do gwoździa Rutek jedynie zaczyna terkotać ...
Zastanawiam się już nad kupnem Minelaba E - trac,a , bo ten Rutus (przynajmniej mój ) to jakaś porażka ....

Uważasz, że Minelaba odpalisz i od razu garnek złota wykopiesz? Nic bardziej mylnego! Rutus to bardzo dobry sprzęt, trzeba się tylko z nim zaprzyjaźnić, osłuchać, wyczuć. Jeżeli nie masz do tego cierpliwości, kup Garreta 400i i w drogę!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum użytkowników marki RUTUS i nie tylko ;) | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS