Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zmiana sprzętu
04-08-2016, 10: 43
Post: #11
RE: zmiana sprzętu
Dokładnie zakopanie różnych monet na różnych głębokościach daje najlepszy efekt w trakcie nauki. Monety leżą wtedy na płasko dają dobry sygnał wiesz na co zwrócić uwagę i jakie sygnały daje sprzęt na różnych głębokościach. Wiesz co, gdzie i jak głęboko zakopane wystarczy zapamiętać sygnał. Nabedziesz wprawy to łatwiej "czytać" sygnały w terenie.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-08-2016, 11: 17
Post: #12
RE: zmiana sprzętu
Mi po przesiadce z garreta350 też jest trochę trudno się przestawić ale nie ma tragedii.Doświadczeni "wyjadacze" z forum służą radą i doświadczeniem.

Punk,Rock,Sex i.......MOTOCYKLE
było:FisherF2,Euroace+NelTornado,Argo V3
jest:Alter71+NoktaPointer i neodym
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-08-2016, 13: 22
Post: #13
RE: zmiana sprzętu
Zrezygnowałem ze zmiany sprzętu rozmawiałem z producentem rutusa. Pan Rutyna radził mi podobnie jak wy aby się nauczyć dźwięków i najlepiej chodzić w słuchawkach, trochę pomógł w ustawieniu Uśmiech wiec idę w niedzielę w teren i zobaczymy. A już miałem zrobioną aukcję Uśmiech. Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-08-2016, 14: 17
Post: #14
RE: zmiana sprzętu
Proxima za to się Tobie odwdzięczy-zobaczysz !!!!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-08-2016, 15: 56
Post: #15
RE: zmiana sprzętu
chris40, no to w niedziele wieczorem czekamy aż pochwalisz się wykopanymi fantami Oczko
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29-09-2016, 10: 40
Post: #16
RE: zmiana sprzętu
Kolego, no i jak tam postępy w nauce? Wykopałeś coś ciekawego?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29-09-2016, 11: 34
Post: #17
RE: zmiana sprzętu
Witam no jednak zrezygnowałem ze sprzedaży rutusika nie dam za wygraną. Może jak na pierwsza wykrywke proxima jest trudna dla laika ale powoli sie uczę. Jak na razie to na wyprawy jezdzimy i szukamy ciekawych miejscUśmiech,pola dużo w okolicach bydgoszczy kilka monetek guzików oczywiscie łuski Uśmiech
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29-09-2016, 11: 48
Post: #18
RE: zmiana sprzętu
Kolego ja biegam z argo i się uczę cały czas a już mam 2,5 roku.Nie na każdym polu są te same metale.Ja chodzę na dwóch tonach i stwierdzam że najlepiej bo nad każdym sygnałem się skupisz i go poszukasz a zwłaszcza w zaśmieconych obszarach, gdzie jest dużo złomu.Skupienie i powolne wyszukiwanie daje skutki.Życzę udanych wykopanych dołków.Pozdrawiam.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29-09-2016, 12: 06
Post: #19
RE: zmiana sprzętu
Mam małe pytanko mam cewke DD29 jeśli macham na suchym terenie wszystko jest ok ,ale jeśli jest mokro rutus zaczyna popiskiwac. Co chwilę muszę stroić do gruntu i w końcu się uspakaja albo całkowicie go wyłączyć czy to normalne zmiana czułości nic nie daje Smutny
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29-09-2016, 12: 25
Post: #20
RE: zmiana sprzętu
Kolego myślę że to powinno Ci pomóc :
http://www.rutusowiec.com.pl/showthread.php?tid=137
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum użytkowników marki RUTUS i nie tylko ;) | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS