Wątek zamknięty 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zasięg Argo
18-10-2016, 16: 48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-10-2016 16: 55 przez Rutusowiec.)
Post: #11
RE: Zasięg Argo
Czytałem ten temat. Mam koło siebie ładną skarpę, więc na dniach zrobie test hełmu i wszystko się okaże. Spróbuje nagrać i wrzucić na YT.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
18-10-2016, 16: 56
Post: #12
RE: Zasięg Argo
Wydaje mi się, że zardzewiały hełm, otoczony tlenkami jest łatwiejszy do namierzenia i "wyjdzie" z większej głębokości :-)
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
18-10-2016, 17: 06
Post: #13
RE: Zasięg Argo
Kolega jeszcze zapomniał o bardzo ważnym ustawieniu czyli o wzmocnieniu audio. Ja jak testowałem Argo hełm włożony w skarpę na głębokości 1m i ustawieniu:
filtr standard
czułość 46
maskowanie 3
KK 0
wzm. Audio 39
szybkość 11
to Argo wyło jak szalone cel nie do ominięcia
Znajdź wszystkie posty użytkownika
18-10-2016, 17: 17
Post: #14
RE: Zasięg Argo
Rutusowiec może masz jakąś awarię w tym twoim Argo. Ja tam chodzę w dynamiku i okopuję się na małych rzeczach po kolano czasami. nie ważne czy to kolor czy stal średnia.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
18-10-2016, 17: 23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-10-2016 17: 24 przez Rutusowiec.)
Post: #15
RE: Zasięg Argo
W sumie to wczoraj w lesie miałem mały problem, mianowicie chodząc na mixie Argo często się wzbudzał i musiałem go co jakiś czas zerować a po uniesieniu do góry sygnał wiodący narastał i jakby sprzęt się rozstrajał. To normalne? Wilgoci nie złapał, o korzeń czy pień też nigdy nie przywaliłem cewką.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
18-10-2016, 18: 01
Post: #16
RE: Zasięg Argo
Może telefon. Jak cienki zasięg to telefon mi się udziela w Argo. Odpinam go od sieci i po problemie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
19-10-2016, 12: 01
Post: #17
RE: Zasięg Argo
Póki co pada i nie dam rady przeprowadzić testu. Napisałem do producenta czy czegoś by nie doradził i o dziwo odpisał, polecił między innymi tryb relikt, szybkość 16, maskowanie 3. Co trochę burzy mój światopogląd odnośnie militarki. Myślałem, że tylko tryb mix będzie tutaj skuteczny. Szybkość i maskowanie też doradza się ustawić bardzo nisko, więc jak to jest?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
21-10-2016, 17: 42
Post: #18
RE: Zasięg Argo
Widzę, że to forum żyje tylko Alterem...i to chyba główny powód dlaczego prawie nikt tutaj nie zagląda.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
21-10-2016, 21: 19
Post: #19
RE: Zasięg Argo
Tak na odległość trochę trudno doradzić bo wszytko zależy od warunków w przeszukiwanym miejscu a i za równo od twojego osłuchania. Napisałeś że masz masz skarpę w pobliżu wykorzystuj ją do testów, porównań, zapisuj wszystko a w szczególności po każdym z testów wnioski. Po powrocie do domu na spokojnie przeanalizuj wszystko jeszcze raz. Skarpa to potężna pomoc. A powiem również że na twoje pytania są odpowiedzi tu na forum, poszukaj troszkę
Znajdź wszystkie posty użytkownika
22-10-2016, 06: 53
Post: #20
RE: Zasięg Argo
Skoro producent napisał ci jak ustawić sprzet to czego oczekujesz? Na forum znajdziesz ewentualnie wytlumaczenie na co wplywa zmiana poszczegolnych ustawien i co oznaczaja. Chodzi mi o maskowanie, szybkość itd
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum użytkowników marki RUTUS i nie tylko ;) | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS