Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rutus v.2 i cewka 29cm na chama
26-10-2016, 18: 45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-10-2016 18: 48 przez nessaya222.)
Post: #1
Rutus v.2 i cewka 29cm na chama
Witam , i niestety stało się padła mi cewka podstawowa do v.2 a że miałem w kącie cewkę 29cm CC to spróbowałem podmienić , zastosowałem wtyk stary na pięć pinów
Na chwilę obecną mam brak strojenia do gruntu tylko fabryczny
MV mam -4105
Testowałem na statyku praca dosyć przyjemna choć dosyć często ubi się roztroić wszystko zależy od gleby bo na niektórych polach tylko trzeba cyngiel wciskać po sygnale na metal aby był sygnał wiodący słychać .
Nie powiem kopię tak głęboko fanty jak na wcześniejszej .
Jeśli chodzi o dynamik no to tu już pod górkę , kreska skacze po całej skali , musiałem wyciąć całkowicie ostatnie dwie kreski na kolor to już nie bije co chwila .
Tak jak wyżej wszystko zależy od gleby.
Na chwilę obecną muszę się jeszcze trochę pomęczyć zanim wyślę do przestrojenia .
Ale ważne że hałerki wychodzą Diabeł


Załączone pliki Miniatury
   
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26-10-2016, 19: 30
Post: #2
RE: Rutus v.2 i cewka 29cm na chama
Piękne , czytam twój post i nie wierzę że można coś takiego pokompinować.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
27-10-2016, 05: 28
Post: #3
RE: Rutus v.2 i cewka 29cm na chama
Brawo Ty !!
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
28-10-2016, 06: 24
Post: #4
RE: Rutus v.2 i cewka 29cm na chama
Będę próbował , pisać do Rutuny czy jest możliwość przesłania oprogramowania na email . Bo pewnie przeprogramowanie odbywa się na przewodzie usb z przerobioną końcówką .
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
28-10-2016, 07: 53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-10-2016 10: 33 przez nessaya222.)
Post: #5
RE: Rutus v.2 i cewka 29cm na chama
Pytanie mam do użytkowników sond 29cm DD i CC
Jakie zakresy macie mv
-4000 czy samo 4000 bez minusa ?
Liczby podane przykładowo

I niestety dostałem email od serwisu rutus negatywną odpowiedz . Trochę to według mnie dziwne bo program do uaktualniania powinien być dostępny za darmo. z instrukcją co jak i gdzie , ułatwiło by to nie jednemu kłopoty z wysyłką i oczekiwaniem na wykrywacz .
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29-10-2016, 07: 27
Post: #6
RE: Rutus v.2 i cewka 29cm na chama
Z jednej strony Masz rację ale patrząc na to że strony producenta . Pierwszy lepszy programista na jego podstawie zrobi coś identycznego i dogadując się z elektronikiem będzie konkurencja. Wszystko podane na tacy
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-02-2017, 09: 48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2017 09: 50 przez jarek.)
Post: #7
RE: Rutus v.2 i cewka 29cm na chama
Witam,czy dla dobrego programisty nie będzie wielkim problemem z płyty po podłączeniu się do niej pobrania całego softu?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-02-2017, 00: 13
Post: #8
RE: Rutus v.2 i cewka 29cm na chama
Masz rację Jarku. ;-) pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum użytkowników marki RUTUS i nie tylko ;) | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS