Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Błędy, wady, niedoskonałości
17-02-2017, 20: 19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2017 20: 57 przez @liens.)
Post: #31
RE: Błędy, wady, niedoskonałości
(22-12-2016 08: 18)Nomad84 napisał(a):  Wczoraj odebrałem Altera, nie było czasu na żadne testy, pierwsze wrażenia wizualne/estetyczne bardzo pozytywne. Jedyna rzecz , jaka mnie zmartwiła to klapka zamykania baterii. Nie macie wrażenia ?? ,że zatrzask służący do przytrzymywania klapki jest dość delikatny i przy mocniejszym, niefortunnym szarpnięciu może pęknąć ? W Argo było to chyba lepiej rozwiązane.

Nie trzeba używać siły.Należy nacisnąć klapkę i wówczas leciutko otwiera się zatrzask.

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
17-02-2017, 20: 37
Post: #32
RE: Błędy, wady, niedoskonałości
Kolego co ty tak powtarzasz ten post, chcesz żebyśmy się go na pamięć nauczyli.... Paluszkiem
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
17-02-2017, 23: 01
Post: #33
RE: Błędy, wady, niedoskonałości
Kolego o zatrzask się nie bój nic mu nie będzie. Bardzo często wyjmuję zasobnik z bateriami i nic mu nie jest choć pierwsze wrażenia i obawy miałem podobne do twoich
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-03-2017, 19: 30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2017 19: 31 przez odkrywca Żbik.)
Post: #34
RE: Błędy, wady, niedoskonałości
witam . mam do was pytanie mój alter na dd popierduje czasem czyli piśnie a na wyświetlaczu pokazuje wartość id 1 i nie jest to wina latającego kabla czy ustawień bo kombinowałem już z opcjami i na fabrycznym ustawieniu też to samo najgorzej przy wysokiej częstotliwości jest . może być coś nie tak z cewką ? albo gleba taka jest zmineralizowana?? sprawdze jak jest na cc . a i na programie moneta i wysokiej częstotliwości większe przedmioty stalowe wysoko identyfikuje u was też ?pozdrawiam
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-03-2017, 19: 41
Post: #35
RE: Błędy, wady, niedoskonałości
Możesz unieś sondę w powietrze pomachać i obserwować czy powtórzy się to wskazywanie.

Człowiek jest tyle wart co pomoże drugiemu
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-03-2017, 20: 30
Post: #36
RE: Błędy, wady, niedoskonałości
(04-03-2017 19: 41)Regis napisał(a):  Możesz unieś sondę w powietrze pomachać i obserwować czy powtórzy się to wskazywanie.

sprawdzałem to i wystarczy unieść na 30 cm i jest cisza w powietrzu
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-03-2017, 20: 46
Post: #37
RE: Błędy, wady, niedoskonałości
odkrywca Żbik a jak stroisz wykrywacz?
Opisz krok po kroku.
A jaki masz ustawiony filtr gruntu i maskowanie?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-03-2017, 23: 20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2017 23: 39 przez odkrywca Żbik.)
Post: #38
RE: Błędy, wady, niedoskonałości
Tak jak w instrukcji . pole przemiote na statyku gdzie przeprowadze strojenie . wykrywacz na 50 cm czekam do komendy strojenie i pompuje . probowalem na roznych wysokosciach . filtry fabryczne i zmienialem tez sam np jak filtr gruntu na 3 to maskowanie 4 . kamienie mag. Tez bralem na 0 ,5 ,7 i to samo przy przepiataniu slychac synchroniczne piski . chyba ze to wina wzmocnienia audio mam na 30 .

No i teren jest mokry wiadomo jaka pora roku jest .
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-03-2017, 01: 31
Post: #39
RE: Błędy, wady, niedoskonałości
Następnym razem ustaw korekcję kamieni na -5 bo taki objaw może powodować wysoka mineralizacja gleby(gliniaste podłoże) jak i duża ilość rud metali
Jeśli zauważysz poprawę ale nadal coś będzie brzęczeć to zejdż na -10 KK
A co do wzmocnienia to trochę zaszalałeś jak na początek bo na takim (30) ustawieniu zawsze będziesz słyszał jakieś dzwięki.
Ustaw je na 20-25
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05-03-2017, 10: 38
Post: #40
RE: Błędy, wady, niedoskonałości
Dyskryminacja ustawiona na 1 lub 2 eliminuje ten dźwięk?
Jak cisza machając w powietrzu to dobrze.Do tego co napisał daro dodałbym,że teraz po roztopach ziemia ma w sobie sporo wody i to też ma swój wpływ na zachowanie się detektora.Odrobinę mniejsza czułość lub/i płytszy filtr i powinno być ok.

Człowiek jest tyle wart co pomoże drugiemu
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum użytkowników marki RUTUS i nie tylko ;) | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS