Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stare dworskie podwórko
10-09-2017, 21: 56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2017 22: 04 przez Matys5.)
Post: #21
RE: Stare dworskie podwórko
Stan zapraszam do testów porównawczych. Stan ty masz cewkę standardową do Argo i było by to ciekawe. Jeśli będzie trzeba mogę nagrać film. A co do unoszenia cewki i obniżania innych ustawień z Alterem też się sprawdza ale to inna historia
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-09-2017, 10: 05
Post: #22
RE: Stare dworskie podwórko
Kolego Matys bardzo ciekawe jest to co napisałeś. W najbliższym czasie potestuje w terenie te ustawienia . I jeszcze raz dzięki za chęć pomocy. Temat bardzo ciekawie się rozwinął.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-09-2017, 10: 54
Post: #23
RE: Stare dworskie podwórko
Jak się dzisiaj uda opiszę też wady tych ustawień a i jedną bardzo ważną informacje. Czego nie można zrobić z tą cewką bo inaczej sprzęt poleci na serwis.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-09-2017, 11: 01
Post: #24
RE: Stare dworskie podwórko
W Argo na dużych smietniskach sygnałów dobrze jest stal przesunąć na skali KK na plus tak jak mówi Matys
Owszem wtedy mamy więcej niechcianych sygnałów ale je niwelujemy czuloscia i maskowaniem.
Szybkości bym zbytnio nie ruszal bo ona bardzo wpływa na długość tonow i mały kolor posrod stalowych smieci czasami brzmi tak krótko że go przeoczymy .
No i najważniejsze wcześniej powiedziane -wolne przemiatanie oczywiście nie do przesady lewo prawo w minutę to też nie zdrowo Oczko
Tu dopasowujemy ustawienia szybkości do prędkości przemiatania bo też wielu rzeczy nie usłyszymy jesli elektronika nie da rady rozróżnić sygnałów a do tego potrzebna też jest potrzebna odpowiednia prędkość prowadzenia cewki.
Nie zawsze bardzo wolne prowadzenie daje odpowiednie efekty i często trzeba przyspieszyc nad sygnałem zeby prawidłowo zadziałała identyfikacja.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-09-2017, 17: 44
Post: #25
RE: Stare dworskie podwórko
A teraz mniej miła sytuacja z małą CC. Kiedy robiłem pierwsze moje testy zacząłem bawić się częstotliwością pracy wykrywacza. Zacząłem ją zmieniać tylko teraz z racji upływu czasu nie pamiętam w którą stronę, ale po jednej z prób Argo pokazało komunikat Brak Sądy. Rad nie rad zmieniłem sondę na dużą DD odpaliłem wykrywacz. Argo działał bez problemu więc kolejna podmiana sondy na CC i dalej komunikat Brak Sądy. Następnego dnia telefon do serwisu i okazało się że: Kiedy mamy założoną małą CC elipsę nie wolno zmieniać Częstotliwości pracy
wykrywacza dla tej sądy jest tylko 6622 Hz. Mój Argo skończył w serwisie po powrocie działał z sondą bez problemów
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-09-2017, 19: 01
Post: #26
RE: Stare dworskie podwórko
Matys5 probowales zjechac na dyskryminacii pod zero?,y ustavic maskowanie na 2abo1?,y jaky wynnik dalo take ustawienie?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-09-2017, 04: 38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-2017 04: 53 przez Matys5.)
Post: #27
RE: Stare dworskie podwórko
EL NINO podając ustawienia na forum napisałem że dyskryminacja była ustawiona na 0. I z tak ustawioną dyskryminacją zawartości dźwięku koloru była bardzo wysoka że na pewno wbił bym szpadel. Ne zmniejszyłem maskowania poniżej 3 bo nie było takiej potrzeby ale sam jestem ciekaw wyniku takiego testu. W tym teście wykorzystałem również dużą sondę DD i ona poległa. A i I dla porównania wykorzystałem Altera z CC i DD
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-09-2017, 07: 46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-2017 08: 10 przez EL NINO.)
Post: #28
RE: Stare dworskie podwórko
Dzenky Matys5 sprobuje tvoje nastawy na Argo y cc24, bo neposzadam cc23....,Argo jest dla mne kultowa maszina....,y cewka snajperka by robyla cuda, jak by byla ....
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum użytkowników marki RUTUS i nie tylko ;) | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS