Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program do Map Rastrowych
08-03-2015, 16: 00
Post: #31
RE: Program do Map Rastrowych
(08-03-2015 13: 09)czarny12 napisał(a):  Wszystko ładnie pięknie na ozim w telefonie mapa chodzi a na androziku nie może coś z tą mapą nie tak

Jeżeli po konwersji masz plik .ozfx4 to androzik nie czyta tych plikó musisz konwersję zrobić starszym programem gdzie tworzy się plik .ozfx3
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-03-2015, 16: 09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2015 16: 09 przez @liens.)
Post: #32
RE: Program do Map Rastrowych
mi po konwersji jest w ozfx3 i smiga, dzis testowałem na polu i po właczeniu andrizika pokazywało dokladnie gdzie stoje na tym polu i wszysko sie zgadzało....
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-03-2015, 19: 13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2015 19: 14 przez czarny12.)
Post: #33
RE: Program do Map Rastrowych
Konwertowałem program pobrałem kiedyś z poszukiwaczy a androzika pobrałem z gogle play, wszystko robiłem wedle filmiku i niby dobrze myślałem też iż może androzik nie obsługuje starych map ale sprawdziłem właśnie i jednak po konwersacji jest ozf4.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-03-2015, 19: 34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2015 19: 34 przez stan.)
Post: #34
RE: Program do Map Rastrowych
znajdź w necie img2ozf_setup v 3.03, albo niższej wersji np. 3.0 nim zrób nim konwersję i będzie ci hulał
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-03-2015, 23: 55
Post: #35
RE: Program do Map Rastrowych
Próbowałem na innych wersjach androzika oczywiście mapy konwertowane na starszym programie i nic na tym wcześniejszym androziku przy otwieraniu mapy aplikacja się zatrzymuje a na starszych wersjach nic się nie dzieje. Mapy po konwersacji ozf2 nie wiem może moja M-ka jest do du...... ale jeszcze popróbuję na czasie a na razie odpuszczam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-03-2015, 18: 02
Post: #36
RE: Program do Map Rastrowych
Kolego @czarny12 trochę w tym e-mailu namieszałeś że nie bardzo rozumiem, co ty tam robiłeś, więc zacznę od początku
Po pierwsze mapę plik jpg pobierasz, jeśli jest drugi plik konfiguracyjny o takiej samej nazwie jak obraz mapy tylko rozszerzenie pliku konfiguracyjnego to .map, to także jeżeli niema to musimy plik mapy skonfigurować na komputerze w OZIM musisz mieć dwa pliki
1 mapa_xyz.jpg
2 mapa_xyz.map
Te pliki muszą być razem w folderze, takie pliki czyta tylko ozieksplorer który jest zainstalowany na komputerze żeby tą mapę mógł czytać androzik lub ozieksplorer na smartfon z androidem musimy te mapy przekonwertować programem img2ozf który instalujemy także na komputerze i te dwa pliki podane wyżej konwertujemy i otrzymamy także dwa nowe pliki.
1 mapa_xyz.ozf3
2 mapa_xyzozf.map
ten pierwszy plik musi być w androziku o rozszerzeniu ozf3 nie może być z rozszerzeniem ozf4 bo takich androzik nie czyta.
kopiujemy te dwa pliki do folderu ”mapy” w smartfonie sprawdzamy czy w ustawieniach jest prawidłowa ścieżka do folderu z mapami i powinien działać.
Nie wiem kolego czarny jakie cyferki zmieniałeś, i w którym programie te cyferki jak sądzę to zmienia się przy konfiguracji mapy na komputerze, ale żeby coś zmieniać to musimy trochę się na tym znać inaczej to lepiej nic nie zmieniać,
Wkleję tą odpowiedz dla Ciebie na forum może jeszcze komuś się przyda.
Jak jeszcze czegoś nie rozumiesz to dopytaj, jednak androzika ja nigdy nie miałem więc o szczegóły ustawień to koledzy którzy go mają ja mam OZIEGO.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-03-2015, 18: 07
Post: #37
RE: Program do Map Rastrowych
W androziku trzeba podac w ustawieniach/foldery gdzie wrzucilismy pliki przekonwertowane.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-05-2015, 23: 56
Post: #38
RE: Program do Map Rastrowych
witam czy ktoś jest w stanie skalibrować mi mapę pod oziego?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-05-2015, 06: 14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-05-2015 06: 14 przez @liens.)
Post: #39
RE: Program do Map Rastrowych
Naczelnik, przeciez masz cały opis w tym wątku, ja z niego skorzystałem i zasuwa..
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-05-2015, 09: 38
Post: #40
RE: Program do Map Rastrowych
dobra poradziłem sobie . okazało sie że mapa była lekko obrócona, więc sam ją obróciłem w photoshopie
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum użytkowników marki RUTUS i nie tylko ;) | Wróć do góry | Wróć do forów | Mobile Version | RSS